Nieuw initiatief met demonstraties machines

Demo Days - September 2024

Een intensieve bevraging bij exposanten en bezoekers leerde dat een zone om machines te demonstreren zeer interessant en belangrijk is, maar MATEXPO bleek niet de juiste plaats en het juiste moment hiervoor. Precies daarom werd een nieuw initiatief in het leven geroepen om in een niet-MATEXPO-jaar een alternatief te organiseren: Demo Days powered by Matexpo.

In 2013 en 2015 werd MATEXPO uitgebreid met een demozone gelegen te midden van verkeerswisselaar Het Ei van Kortrijk. De zone was vanaf het beursterrein bereikbaar via een grote tijdelijke voetgangersbrug over de autosnelweg. Ondanks de vele geleverde inspanningen, bleken de standhouders er soms moeite mee te hebben dat ze tijdens de beurs op 2 verschillende plekken personeel moesten voorzien: op hun stand en op de demozone. De bezoeker bleek wel vragende partij naar demonstraties, maar het moest uitgebreider dan in de demozone.

Precies daarom is Matexpo het concept van de demozone tegen het licht gaan houden. Uit de uitgebreide en persoonlijke gesprekken bij heel wat grote bedrijven werd snel 1 zaak duidelijk: een zeer groot enthousiasme om los van MATEXPO een demo event te organiseren, waarbij de bezoeker vooral werkende machines te zien krijgt. In 2017 verdween de demozone van de beursvloer om plaats te maken voor een nieuw initiatief: Demo Days powered by Matexpo. Demo Days wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als MATEXPO en is een mooie aanvulling op de beurs. Ook het logo legt wel een duidelijke link naar MATEXPO.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met de privacy policy.

www.demodays2024.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.